Компенсации за провалени полети поради исландския вулкан

София /КРОСС/ Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков се срещна с представители на нискотарифни авиокомпании, съобщиха от пресцентъра на министерството. По време на срещата беше обсъдена ситуацията около появилата се информация, че български граждани чакат да получат парите си от провалените полети заради изригването на исландския вулкан.

След разговорите министър Цветков препоръча на авиопревозвачите възможно най-бързо да разгледат подадените искове и жалби, свързани с провалените полети заради изригването на вулкана, както и да създадат необходимата организация за осъществяване на контакт с хората, така че те да имат възможност да подават навреме своите искове за компенсации.

В края на срещата представителите на авиопревозвачите увериха министъра, че ще създадат необходимата организация и в рамките на 4 до 6 седмици ще приключат с обработването на останалите искове на пътници, както че ще направят нужното те да бъдат информирани за резултата.

/АС/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа