Президентът изпрати съболезнователно писмо до близките на Пламен Масларов

София /КРОСС/ Президентът Георги Първанов изпрати съболезнователно писмо до семейството и близките на известния филмов и театрален режисьор Пламен Масларов.


Приключи своя земен път един от изтъкнатите представители на съвременната българска култура, оставил запомняща се диря със своите творчески изяви. От първия актьорски дебют през 1973 година, през реализираните постановки като театрален режисьор на сцените в Пловдив и Бургас, специализацията в Париж и навлизането с уверени стъпки в киното, той отстояваше своите творчески виждания. С талант и професионално майсторство създаде близо 50 документални и над 10 игрални филма, които обогатиха родното киноизкуство. Не отмина и участието си в телевизионни сериали. С нестандартните си ярки и самобитни подходи в творчеството спечели признанието на зрителите и критиката, беше отличен с престижни български и международни награди, между които и тази за най-добра мъжка роля на фестивала в Сан Ремо, Италия, през 1980 година, заявява в писмото си българският президент.

Държавният глава изразява своите съболезнования на семейството, близките, приятелите и колегите на Пламен Масларов за тежката и непоправима загуба.

Правят панорама с филми на Пламен Масларов

Александър Донев: За Пламен Масларов филмите бяха живи части от живота

Рашидов: Кончината на Пламен Масларов е загуба за всички нас

 

/СС/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа