Красимир Стефанов: До края на месеца ще има 6-ма уволнени за корупционни прояви

София /КРОСС/ Възложил съм  на нашия инспекторат поетапна проверка на дейността на екипите, които са правили ревизии. В тези проверки ще бъдат разгледани всички ревизии, които е правил съответния екип - дали са направени по същество и правилно. Това обясни в предаването "Нещо повече" на БНР изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов. Той допълни, че ще бъде предоставена документация на Бюрото за борба с данъчни измами да прегледат дали в съответния период не е имало и фирми, които са злоупотребявали с бюджета.

"Имаме над 100 сигнала за злоупотреби при извършване на проверки. Една част от тях звучат клеветнически, но други изглеждат рационални и за мен това е притеснително", мотивира решението за ревизия на ревизиите Красимир Стефанов. В сигналите са визирани включително и териториални директори, поясни шефът на НАП. "Една основна част от сигналите са, че наши служители са счетоводни къщи на роднини и обслужват фирми от семейни кръгове", каза Стефанов. По думите му в момента се разследват стотици служители, а до края на този месец ще има още 6-ма уволнени за корупционни прояви.

Стефанов припомни, че за последните 6 -7 месеца са уволнени 35 служители. В заключение шефът на НАП изрази очакване за победа над сивата икономика.

/РА/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа