Рашидов: Кончината на Пламен Масларов е загуба за всички нас

София /КРОСС/ Министърът на културата Вежди Рашидов изказа съболезнованията си по повод кончината на големия български режисьор, актьор, сценарист и продуцент Пламен Масларов, съобщиха от Министерство на културата.

"Зная, че не могат да се намерят думи, които могат да компенсират тежката ви загуба", се обръща министър Рашидов към семейството и близките на Пламен Масларов. "Това е загуба и на всички нас, които сме се вълнували с игралните и документални филми на обичания режисьор, актьор и продуцент Пламен Масларов; на колегите, преживели незабравими мигове на снимачната площадка с работохолика Масларов и много весели моменти на кино и театрални премиери с човека с неповторимо чувство за хумор, който се веселеше от сърце - Пламен Масларов", казва в съболезнованията си до семейството на големия творец министър Рашидов.
Министърът на културата отбелязва, че Пламен Масларов ще остане завинаги свързан с името "ОДЕОН" като марка на качествените филми. "Народният театър "Иван Вазов" ще пази аплодисментите на стотиците представления, случили се под ръководството на Пламен Масларов. Българската национална филмотека запазва спомена за директора Пламен Масларов, който не пестеше сили в стремежа си да осъществи реставрацията на наличния филмов фонд, както и запазването на документалния архив за паметта на българската и световната визуална култура. Мечтата, която започна да осъществява, бе всичко най-ценно от документалния архив на Българската национална филмотека да бъде прехвърлено на съвременни носители, за да бъде той трайно съхранен и достъпен за ползване", подчертава министър Рашидов.
Министърът на културата припомня и че филмът, който откри 14-ия София филм фест само преди няколко месеца - "Зад кадър", ни показа още веднъж в кадър актьора Пламен Масларов, със своята неизчерпаема енергия.
"Нашата памет за направеното от него са над 50-те документални и над 10-те игрални филма, ролите, сценариите, фестивалите и постановките, които остават завинаги в храма на българската национална култура. Поклон пред светлата му памет", завършва съболезнованието на министър Рашидов до семейството и близките на големия ни творец Пламен Масларов.
Поклонението пред тленните останки на именития ни режисьор ще се състои на 11 юни, петък, от 11.00 ч. в централното фоайе на Народен театър "Иван Вазов" в София.

/КП/

Почина режисьорът Пламен Масларов


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа