Цачева ще участва в Кипър в Eвропейската конференция на председателите на парламенти

София /КРОСС/ Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще участва на 11 и 12 юни 2010 г. в Кипър на Eвропейската конференция на председателите на парламенти. На форума ще присъстват председатели на парламенти от 47 страни-членки на Съвета на Европа. Поканени са още председателите на международни парламентарни асамблеи, както и на парламенти със статут на наблюдатели в ПАСЕ.
Срещата ще открият председателят на Камарата на представителите на Република Кипър Мариос Гароян, председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Мевлют Чавушоглу и президентът на Република Кипър Деметрис Христофияс.
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще бъде основен докладчик на първата сесия на конференцията, която е на тема "Права и отговорности на опозицията в парламента".
През втория ден участниците във форума ще дискутират за "Националните парламенти и международното право в областта на правата на човека: прилагане на принципа на недискриминация". Презентации по темата ще направят Паскал Брудерер Вюс, председател на Националния съвет на Швейцария и Томас Хамарберг, комисар по правата на човека към Съвета на Европа.
В рамките на конференцията ще се състои и среща на главните секретари на парламентите.

/СС/

Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа