Университетът в Мериленд обучава български студенти по съвместна програма с ВУЗФ

София /КРОСС/ Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Университетът в Мериленд (University of Maryland University College - UMUC) работят по партньорски договор за сътрудничество по специалността "Финанси" - степен "Бакалавър", съобщиха за Информационна агевнция КРОСС от ВУЗФ. В редовния четиригодишен курс на обучение се преподава изцяло на английски език от американски и български преподаватели.

Студентите, които завършат успешно, получават диплома едновременно от ВУЗФ, валидна в Европейския съюз, и от UMUC, призната в САЩ и в целия свят. След първата или втората година на обучение тук студентите имат право, ако желаят да продължат в САЩ. Нещо повече, те могат да учат четири години тук, а да отидат на церемонията в Университета в Мериленд и там да получат дипломата си. Българските студенти независимо къде се обучават плащат такса като жители на щата, макар че университетът има по-висока такса за студенти, които са извън щата. Желаещите да се обучават по тази бакалавърска програма могат да кандидатстват по всяко време, уточниха от университета. Таксата за студенти от страни членки на ЕС е 6 хиляди евро, а за останалите 8 700 евро.

Предимство за студентите от съвместната програма е възможността да развият цялостeн и обективен поглед в сферата на финансите и свързаните с нея области. Задълбочените знания и умения в областта на икономиката и бизнеса ще им помогнат не само да бъдат конкурентоспособни на пазара на труда в България, но и да се наложат в международен мащаб, където ще могат да приложат придобитите знания на практика.
Университетският екип от UMUC, избран да преподава във ВУЗФ, е съставен от водещи специалисти в областта на икономиката, финансите и бизнеса. Университетът в Мериленд е един от най-големите в САЩ и има над 200 хиляди студенти в различни точки на света.

Студентите в Съвместната програма ще имат достъп до библиотеката на UMUC, която съдържа над 100 абонамента за специализирани бази-данни, покриващи широк спектър от предмети.
Партньорството между ВУЗФ и UMUC идва в период на световна финансова криза, предоставяйки на студентите и преподавателите от двете учебни институции несравнима възможност за обмен на опит и мнения.

/РА/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа