Слънчево време ни очаква през утрешния ден

София /КРОСС/ През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Значителна облачност ще има само над източните райони. Утре над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, а след обяд и над планинските райони, където на отделни места ще превали и прегърми. Там ще духа и слаб североизточен вятър. Максимални температури между 26° и 31°, в София около 27°. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца; слабо ще се повиши.

В планините преди обяд ще бъде слънчево, но в следобедните часове ще се развива значителна купеста облачност и на отделни места, главно в масивите в Южна и Източна България, ще превали и прегърми. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимална температура на 1200 м около 20°, на 2000 м около 12°.

Над Черноморието ще има значителни увеличения на облачността и на места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури 24°-27°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

НИМХ

Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа