Мартин Димитров: Нещата в държавата не се развиват в положителна посока

Габрово /КРОСС/  Тъжния извод, който се прави от СДС е, че нещата в държавата не се развиват в положителна посока. Това заяви пред журналисти председателят на СДС Мартин Димитров след заседание на НИС на партията, което се проведе в Габрово, съобщиха от СДС. 
Той припомни, че от СДС винаги са настоявали за административна реформа и намаляване на неефективните разходи, но според него това не се случва.
Димитров даде пример с Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори, която за миналата година е струвала на данъкоплатците 2 млн.лева.  Той обясни, че 200 хиляди са за наем на офис в София, а около 40 хиляди лева са похарчени за обучение на членове на комисията, които би трябвало да са специалисти още преди да бъдат назначени, като почти всички служители на комисията са от Плевен и са активисти на БСП.  "Това за нас е партийна касичка, която все още пилее пари", подчерта синият лидер.

Големият въпрос, който стои пред всички нас е какво ще стане през 2011 г., бе категоричен Мартин Димитров. Според него най-важното е дали ще има балансиран бюджет през 2011 г. без дефицит или ще бъде изпусната стабилността на държавата. Ще овладеем ли кризата или тя ще се задълбочи, допълни той.

Кандидатурата на Ива Николова е кандидатура на промяната, която обедини десницата в Габрово, заяви Мартин Димитров. Той подчерта, че това е знак за пълната подкрепа на гражданската кандидатура на Ива Николова за кмет на града.

Синият лидер припомни, че миналата седмица в парламента бе гласуван новия състав на КРС, в който бе наложен и сътрудник на Държавна сигурност. Това за нас беше важен знак какви хора се връщат във властта покрай партия ГЕРБ, допълни той.  Според него битката в Габрово ще бъде кой да управлява 123 млн.лв. за водния цикъл на града и бе категоричен, че единствения човек, който ще се справи е Ива Николова, защото тя като журналист винаги е преследвала непочтените и незаконни сделки и измамите. Всички останали кандидати ще бъдат партийно зависими и има опасност тези средства да не бъдат използвани в интерес на гражданите на Габрово, подчерта Димитров.

"Започвам разследване на "Спортни имоти" - Габрово, на начина, по който те се управляват, на търга за помощното игрище на стадиона, извършен предизборно, за начина на финансиране на футболния отбор. Всички материали, събрани по случая, заедно с енергичното съдействие на гражданите, които сами ми предложиха това, ще бъдат внесени в прокуратурата", съобщи на пресконференцията Ива Николова. Тя заяви, че симулирайки дебат, управителката на "Спортни имоти" - Габрово Росица Бакърджиева и общината са направили партийно събрание на ГЕРБ, в който са били въвлечени кандидатите. А накрая на от всеки от тях е бил лепнат етикет по сталински метод. "Моят етикет е Голямата уста. Заявявам категорично, че Голямата уста ще стане още по-голяма, защото тя ще защитава гражданския интерес и тогава няма кой да я запуши по никакъв начин. И ще си свърша работата докрай", отсече кандидатът за кмет с №3 в бюлетината.

/ВС/

Станете почитател на Класа