Деца от дома "Олга Скобелева" на международен обмен по спечелен проект

Пловдив /КРОСС/ Петдесет и шест младежи от четири държави ще участват в международен културен обмен от 3 до 12 юли на хижа Иглика край гр. Пловдив. Проектът е на сдружение "Сега", в партньорство с Община Пловдив и скаутски клуб "Диви котки", финансиран по Програма "Младежта в действие" на Европейската комисия, съобщават от Община Пловдив. По 12 младежи и по двама лидери от Малта, Румъния, Турция и България с различна религиозна и културна принадлежност, както и с различен социален статус, ще имат възможност да развият умения за разбирателство, солидарност и европейска принадлежност. Младите ще разработят свои съвместни бъдещи инициативи. В българската група са 5 възпитаници на ДОВДЛРГ "Олга Скобелева" - Пловдив.

Темата "Толерантност и разбиране между религиите" бе обсъдена и избрана като основна от всички участници в обмена. Ще се разработят 4 логически рамки за бъдещи съвместни проекти. Младежите ще участват в културно-опознавателна програма, включваща Национални културни вечери, презентации на градовете, от където са участниците; запознаване с културно-исторически забележителности на страните-участнички; походи сред природата; еко-акция; изучаване и практикуване на различни фотографски техники. Форумът ще бъде закрит с фотографска изложба на открито в центъра на Пловдив.

В началото на месеца се състоя предварителната среща на лидерите по обмена. Те бяха запознати с местата за провеждане на проекта, съгласуван бе профилът на участниците и бяха разпределени задачите между различните групи.

/АБ/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа