Обучение и диплома от University of Sheffield в българско училище

София /КРОСС/ За първи път британският университет University of Sheffield с международния си факултет CITY College влиза в България чрез Висшето училище по застраховане и финанси, съобщиха за Информационна агенция КРОСС от ръководството на висшето училище. Това са две съвместни магистърски програми - "Маркетинг, реклама и връзки с обществеността" и "Бизнес, мениджмънт и технологии". Срокът на обучение е стандартен - 2 години. "Несериозно е да се съкращава срокът на 6 месеца, каквито предложения се чуват", смятат от университета. "Гъвкави сме във времето. Очаква се кандидатите за тези специалности да бъдат от различни структури затова лекционните курсове ще се провеждат петък, събота и неделя", поясни Детелина Смилкова от ВУЗФ. Преподавателите ще бъдат от британския университет, което е ценно и удобно за курсистите от магистърска степен. Завършилите курса на съответната магистърска програма ще получават дипломи и от двата университета. В дипломата от University of Sheffield не се пояснява къде е завършен курсът на обучение, тъй като няма промяна в програмите и критериите.
"Една от тенденциите е да вдигнем стандарта на обучение и да отворим образованието към света и то да придобие практическа насоченост. Гост преподавателите, които идват, са и практици. Те внасят нова информация, нов стандарт, нови изисквания и критерии, които за съжаление българското образование все още не предлага", коментираха от Висшето училище по застраховане и финанси.
Обучението по магистърските програми ще започне от есента на тази година. Едногодишната такса за обучение е 7 хиляди евро.

Станете почитател на Класа