Оранжерия за марихуана разкриха във Варна

Варна /КРОСС/  Оранжерия за отглеждане на марихуана разкриха служители на регионалното звено БОП във Варна. Задържани са двама, единият от тях Ю.С. /27 г./ е безработен, но притежава BMW висок клас, съобщиха от МВР.

Специализираната полицейска операция е проведена вчера на територията на местността “Свети Никола". Акцията срещу производство и разпространение на наркотици е реализирана след едномесечно разследване и под ръководството на окръжна прокуратура.

Към 12.00 часа спецполицаите претърсили апартамента на 27-годишния Ю.С., който независимо че бил безработен притежавал висок клас BMW. В дома му са намерени и иззети 5 саксии със зелена тревиста маса и пакетче марихуана. По първоначални данни той доставял разсад на своя познат – М.М. /25 г./. Когато полицаите атакували вилата му, в избеното помещение те попаднали на добре обзаведена оранжерия за марихуана. Растението било отглеждано в 45 саксии, за него били осигурени постоянна светлина и температура с три лампи. Имало уред за измерването на нивото на рН, два часовника с таймер, два електрически трансформатора.

По данни на експертите, от намерените саксии може да се отгледа близо 3 кг марихуана, а чистата печалба след разпространението й възлиза на повече от 40 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.
Двамата мъже са задържани за 24 часа, работата по документирането на случая продължава.

/ВС/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа