Обама: Искам да знам чий задник да сритам за петролния разлив

Вашингтон, САЩ /КРОСС/ Искам да знам "чий задник да сритам" заради петролния разлив в Мексиканския залив. Това каза в интервю за NBC президентът на САЩ Барак Обама, в което отговори на обвиненията, че не са предприети достатъчно решителни действия за ликвидирането на разлива на нефт.
Обама посочи, че специално се е срещал с експерти, защото искал да разбере "чий задник да срита" във връзка с инцидента. "Не си говоря с експерти просто така, все едно участваме в студентски семинар. Говоря с тях, защото те могат да ми дадат най-добрия отговор, защото искам да знам чий задник да сритам", каза Обама, цитиран от Ройтерс.


Американският президент посочи още, че е отишъл на мястото на катастрофата преди около месец- много преди голяма част от ораторите, обвиняващи правителството, да са обърнали внимание на проблема. Според думите на Обама той се е срещнал с жителите от крайбрежието и е обсъждал с тях какви могат да бъдат последствията от аварията с нефтената платформа в залива.
Сега голям брой критици обвиняват Обама, че неефективно е реагирал на проблема с ликвидирането на аварията, на което президентът на САЩ е отговорил, че "той не седи със скръстени ръце".
/ВН/

Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа