Цветанов: Контрабандни цигари минават през митницата като на манифестация

София /КРОСС/ Вътрешният министър Цветан Цветанов не смята, че в ГЕРБ има притеснения, но не пожела да коментира взаимоотношенията с финансовия министър Симеон Дянков в предаването "Тази сутрин" на бТВ. "В момента целият ресурс е впрегнат как да изведем държавата от кризата. Естествено е, че една от мерките е да ограничим потоците, които изтичат и корупционните практики, които има в съответните министерства, които имат и съответните контролни функции. Това, което е важно, е, че за съжаление контрабандата и проблемите, които стоят като ресор на митницата, остават", каза Цветанов.

Той обясни, че за работата на митниците проблемите са на база доклад, досъдебно производство, разпити. Камионът, който е заловен на Оряхово с контрабандни цигари, е минал през митницата като на манифестация, смята Цветанов. Той поясни, че това е класически случай на контрабанда, когато са декларирани макарони, а се превозват цигари.
За състава на МС компетентният човек е министър-председателят и решенията се взимат от него, подчерта вицепремиерът в отговор на въпрос дали се очакват  смени.

Цветанов препотвърди становището си, че в случай, когато е отказан допуск до класифицирана информация на магистрат, той трябва да бъде освободен от длъжност във ВСС, а не само да не участва в разглеждането на въпросното дело, каквото е предложението на правосъдния министър Маргарита Попова.
В момента има около 154 задържани лица, но не можем да очакваме всички те да бъдат с постоянна мярка задържане под стража, обясни Цветанов по повод твърдението, че заловените ги пускат.
В петък постигнахме 17 хиляди позиции за един ден, похвали се вътрешният министър в подкрепа на твърдението си, че проблемите при издаването на лични документи са преодолени.

/РА/
Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа