АПИ предупреждава за възможна смяна на изпълнителя на ремонта за АМ "Хемус"

София /КРОСС/ По повод появилите се съобщения в медиите, че фирмата "Автомагистрали - Черно море" АД - Шумен ще спрат ремонта по АМ "Хемус", от АПИ изпратиха официална позиция по случая:
"Ако "Автомагистрали - Черно море"АД - Шумен спрат ремонтните работи по АМ "Хемус", Агенция "Пътна инфраструктура" ще възложи ремонта на друг изпълнител, на основание Раздел VІІ, чл. 14 от договора, от 15.08.2006г., за обществена поръчка с предмет: "Поддържане, текущ ремонт, зимно поддържане, включително и на принадлежащите им пътни връзки, охрана на пътни съоръжения и принадлежности в обхвата на АМ на участък от км 349+820 до км 373+800 и етапна връзка от км 0+000 до км 2+920 пътни връзки".

АПИ вече е изпратила официално писмо до ръководството на "Автомагистрали - Черно море" АД - Шумен, в което изрично е посочено, че при отказ за изпълнение на ремонтните дейности, на фирмата ще бъде задържана Банковата гаранция за авансово плащане на стойност 340 хил. лв.

Във връзка с исканията на фирмата за разплащане на извършени от нея строително-ремонтни дейности през изминали години, АПИ ще предприеме следните действия:
Експерти на агенцията и представители на "Автомагистрали - Черно море" АД - Шумен ще извършат експертна проверка, на място, на извършените, за минал период, строително - ремонтни дейности, за които фирмата има претенции за заплащане.
Въз основа на проверката ще бъде изготвен констативен протокол за извършените дейности и тяхното качество, след което агенцията ще предложи на Министерство на регионалното развитие и благоустройството да бъдат разплатени реално извършените работи на обекта чрез Българска банка за развитие".

/АБ/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа