Залесяват неземеделските земи в района на Кремиковци

София /КРОСС/ Неземеделските земи в района на Кремиковци ще бъдат залесени. Това ще стане възможно със средства по Програмата за развитие на селските райони. Днес изпълнителният директор на държавен фонд Земеделие Калина Илиева връчи договора за залесяване на около 460 декара терен на кмета на София Йорданка Фандъкова, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.

Ще се проведе открит конкурс коя фирма ще залесява терена. Залесяването ще започне наесен. Площите ще бъдат залесени с букови и дъбови дървета и акации.Одобреният проект на столична община е по мярка 223 - първоначално залесяване на неземеделски земи. Стойността на одобрените разходи по проекта е 169 722 лева. Общата стойност на проекта е над 300 хиляди лева. Субсидията е от ДФ "Земеделие" е в размер на 118 805 лева.

През последните две седмици са одобрени общо 22 нови проекта за залесяване на неземеделски земи. Разходите за тези инвестиции са 4 001 194 лева. За целия период за прилагане на Програмата за развитие на селските райони до 2013 г. по двете горски мерки 223 и 226 са предвидени средства в размер на 69 965 469 евро, от които над 57 милиона са изцяло европейско финансиране. Общо подадените проекти по тези две мерки са 95, от които 58 са одобрени, 12 са отхвърлени, а 5 са оттеглени.

По темата "Зелена София" работим почти ежедневно, каза Йорданка Фандъкова. Тя подчерта, че се работи по обновяването и разширяването на парковете.


/КК/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа