Лечков пуска искане за връщане на кметския стол

Сливен /КРОСС/ Йордан Лечков иска да се върне на кметския стол в община Сливен. Утре той пуска искане за промяна на мярката си пред Окръжния съд. Новината обяви пред журналисти днес самият Лечков, предаде Сливен инфо. От началото на отстраняването ми досега не съм бил нито викан, нито разпитван. Само плашат хората. Аз съм отстранен временно и не мога да подписвам документи, но продължавам да съм кмет. Само РИК може да ми прекрати правомощията, но някои хора не знаят закона, категорично заяви Лечков.

Той бе отстранен от кметския стол с решение на Окръжния съд в Сливен на 21 април т.г. На 4 май решението бе потвърдено от апелативния съд в Бургас. От 21 април Лечков е в отпуск и е назначил за свой заместник Недка Енергиева, която е заместник-кмет по финансите.

Лечков се оплака от намесата на прокуратурата в работата на общината. Прокуратурата се занимавала в момента с асфалтирането на кръстовищата. Прокурор Блецова пратила становище до КЗК за рамковото споразумение.
Може ли някой да ми обясни каква е ролята на прокуратурата? Такъв натиск не е имало и по комунистическо, отбеляза Лечков. Той съобщи, че неговата заместничка Недка Енергиева е била проверявана за подписа си от графолози. "60 пъти я караха да се подписва. А цялата работа е, че някой не познава закона. Под предложенията за сесиите на Общинския съвет стои моето име, но нейният подпис и нейният печат. Някой обаче пак сезирал прокуратурата, каза Лечков.

/АБ/

 

Станете почитател на Класа