Среща с актьори по проект "В час с театъра - ученически семинари"

Варна /КРОСС/ На 8 юни, вторник, от 16 часа, зала "Стоян Камбарев", Филиал на Драматичен театър - Варна, ще се състои среща с режисьора Галин Стоев /АСКЕЕР 2010 за режисура/ и драматурга Яна Борисова /автор на пиесата "Приятнострашно"/.

Галин Стоев е един от най-успешните и международно признати български режисьори, който от години работи в Париж /"Комеди Франсез"/, Антверпен /театър BAFF/, Лиеж и други европейски сцени. След успешната постановка на "Малка пиеса за детска стая", той отново се връща в театър 199, за да постави текст на Яна Борисова, което прави от двамата най-добрия съвременен творчески тандем на автор и режисьор у нас.

Яна Борисова добива популярност като талантлив и обещаващ автор със сензационния си дебют с "Малка пиеса за детска стая" 2008, която й донася всички театрални награди в България и излиза на международната сцена с превод на френски и четене на Авиньонския фестивал. третата й пиеса, "Приятнострашно", затвърждава младата авторка като едно от най-оригиналните лица на съвременната българска драматургия.

Срещата се организира по проект "В час с театъра - ученически семинари" и е отворена за всички желаещи.

 

/ДК/

Станете почитател на Класа