Конкурс за Награда за най-добро информиране за рака на белия дроб

София /КРОСС/ За първи път български журналисти ще могат да участват в годишния конкурс на Световната коалиция за борба с рака на белия дроб

Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ) и приятели, Световната коалиция за борба с рака на белия дроб и Рош България обявяват Конкурс за журналисти за Национална награда за най-добро информиране за рака на белия дроб. Наградата е на Световната коалиция за борба с рака на белия дроб и се връчва от 2006 г. насам в целия свят, за да оцени журналистическия професионализъм при информиране на гражданите за рисковете, свързани с рак на белия дроб - както за проблемите, така и за победите на хората с тази диагноза и опит. Наградите в отделните страни се администрират от партньорите на организацията, като в България този приз ще се връчи за първи път от местния партньор на Световната коалиция за борба с рака на белия дроб - АПОЗ и приятели. В началото на ноември 2010 г. ще се връчат награди в три категории, като голямата национална награда ще бъде избрана сред призьорите в тях. Първата категория е "Журналистически материал с потребителска насоченост в печатна или Интернет медия с масова аудитория"; втората категория е "Журналистически материал в специализирана печатна или Интернет медия със здравна или медицинска насоченост"; третата категория е "Журналистически материал в радио или ТВ медия". Журито, което ще разглежда кандидатурите, се състои от представители на организаторите на конкурса и представител от един от медийните партньори на кампанията "Аз не искам да съм виновен" - bTV.

Подробните условия за участие в конкурса са обявени на www.azneiskam.com. Срокът за кандидатстване е от 7 юни до 17 септември 2010 г. Победителят в конкурса ще бъде включен в списъка с призьорите от целия свят на Интернет страницата на Световната коалиция за борба с рака на белия дроб http://www.lungcancercoalition.org/journalism/lungcancerjournalism/index.html.

 

/ДК/

Станете почитател на Класа