Задържаните във Варна цигари били предназначени за българския пазар

Варна /КРОСС/ Задържаните 35 млн. къса цигари от Митница Варна са били предназначени най-вероятно за пласиране на българския пазар. Това коментира Светлан Савов - началник сектор "Разузнавателна информация и анализ на риска" към ведомството.
Основание за това твърдение той намира в картите на българското крайбрежие, които са били открити в капитанската каюта на кораба "Капитан Коваленко". Първото качване на борда на плавателния съд, след като той е бил следен около две седмици, е било на 18-ти май с катер на Гранична полиция, предаде Варна 24 часа. От варненската митница незабавно уведомили испанската фирма, която държи марката на намерените контрабандни цигари "Джин Линг". На 27-ми май тя декларирала, че изделията са произведени без нейното знание. В документите е посочено, че изпращачът на пратката е фирма в Молдова, а посрещачът - фирма в Египет. Все още не е ясно кой е производителят.

С молба на маркодържателя цигарите са задържани на Митница Варна. Екипажът на кораба, който се състои от украинци, е напуснал България с изключение на капитана, посочи Светлан Савов. Освободен е и плавателният съд.

В момента фалшивите цигари се съхраняват в Митница Варна. Когато маркопритежателят предостави искане, те ще бъдат унищожени. За случая е сезирана Варненската прокуратура.

 

//ДК/

 

Станете почитател на Класа