В Пловдив пристигат консултанти от Консорциум КОКС

Пловдив /КРОСС/ По покана на заместник - кмета по европейски политики Ганчо Колаксъзов на 8 юни, вторник, в Пловдив пристигат консултантите от Консорциум КОКС по проекта "Техническа помощ за изготвяне на Интегриран проект за водите на Пловдив".
Работната среща за обсъждане на прединвестиционното проучване ще се проведе от 11.00 ч. в Заседателната зала на Община Пловдив. На нея ще присъстват освен домакините от община Пловдив, представителите на консултанта по програмата ИСПА, определени от МОСВ - Консорциум КОКС, водени от ръководителя на проекта г-н Михаел Молнар и представители на ВиК- Пловдив.
Община Пловдив е подготвила свои становища по предложеното от КОКС прединвестиционно проучване, касаещи както икономическата му част, така и обхвата на проекта в частите за канализация, прилежащи водопроводи и пречиствателната станция. Аргументите на общинските експерти ще бъдат изложени по време на работното заседание.
След тази работна среща проектът за Водния цикъл на Пловдив трябва да се приеме от експертния съвет на общината, след това да получи одобрението на МОСВ и да се премине към следващия му етап - проектиране.


/ДК/

 

Станете почитател на Класа