СГС отложи делото срещу Александър Томов

София /КРОСС/ Делото срещу Александър Томов беше отложено, поради неявяването на Божко Бонев заради хирургическа интервенция, съобщи репортер на Информационна агенция КРОСС. Днес в залата присъства и спортно-техническият директор на ЦСКА Емил Костадинов. Той не се яви на предишното заседание без уважителна причина. Емил Костадинов е един от последните свидетели, които трябва да бъдат разпитани преди делото да приключи. Освен Томов подсъдими са директорът на дружеството "Финметал" Божко Бонев, бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов и членът на управителния съвет на "Кремиковци" Иван Иванов. Обвиненията срещу тях са за разпореждане с пари и вещи на футболния клуб и металургичния комбинат на обща стойност над 36 милиона лева.

Делото беше отложено за 14 юли 2010 г.

Информационна агенция КРОСС припомня, че на 18 юни 2008 г. Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за присвояването на около 5 млн. евро от Александър Томов и Александър Гарибов. Това става, след като в началото на юни от Лицензионната комисия на БФС обявяват, че ЦСКА няма да получи лиценз от УЕФА за участие в евротурнирите. Тогава се разбира, че клубът дължи на Националната агенция за приходите 900 хил. лева. Ден по-късно Томов подава оставка като президент на ЦСКА, а още ден след това пък Сергей Станишев разпорежда проверка на клуба от Държавната агенция за национална сигурност.

На 27 ноември 2008 г. прокуратурата повдигна второ обвинение срещу Александър Томов. То е за присвояване в особено големи размери и длъжностно престъпление, с които комбинат "Кремиковци" е ощетен с 29 млн. лв. Заедно с Томов са обвинени директорът на "Финметал" Божко Бонев и членът на управителния съвет на "Кремиковци" Иван Иванов.
Иванов беше пуснат на свобода срещу гаранция от 10 хил. лв., а Бонев срещу 3500 лв. Второто обвинение срещу Томов e и относно извършени разпоредителни сделки с хвостохранилище на комбината.

Станете почитател на Класа