Кръгла маса "Партньорство между Университета и бизнеса" започна в СУ

София /КРОСС/  В Софийски университет “Св. Климент Охридски" се откри кръгла маса на тема “Партньорство между Университета и бизнеса за устойчиво развитие на пазара на труда", съобщиха от университета.
В Конферентната зала на доц. д-р Недялка Видева - заместник-ректор по учебната дейност на образователно квалификационна степен "магистър" и докторска степен, откри форума, посветен на връзките между висшето образование и бизнеса и подобряване на практическата подготовка на завършващите специалисти.
Целта на инициативата е да се представят резултатите от провеждането на стажантска програма за кариерни консултанти в реална бизнес среда и да се създаде конструктивна платформа за дискусия между представители на бизнеса, академичната общност и държавните институции относно възможностите за усъвършенстване на практическото обучение на студентите в съответствие с новите тенденции на пазара на труда.
На събитието присъстваха представители на Министерството на труда и социалната политика, Министерство на образованието, младежта и науката, Столична община, общността на работодателите, големи бизнес компании и неправителствени организации.
Проектът се финансира от Европейския социален фонд и Република България.

/ВС/


Станете почитател на Класа