10 причини да изберете мотоциклет пред автомобил

София /КРОСС/ Безспорно е, че автомобилите имат своите плюсове пред мотоциклетите и човечеството вероятно никога няма да се откаже от тях, но двуколесните превозни средства притежават повече предимства, поради което решихме да направим списък с най-важните 10 от тях, твърдят в мотоблог.бг и ги изброяват. Дали почитателите на мотори са прави, решете сами.

1. На едно парко място за автомобил могат да се съберат 3-4 мотоциклета и освен това за мотор не ви е необходимо голямо гаражно пространство.

2. Мотоциклетите използват много по-малко гориво, като моделите с малки двигатели имат изключително голям пробег.

3. Мотоциклетите превъзхождат колите по бързина. Разбира се, някои екзотични суперавтомобили могат да се справят със Suzuki Hayabusa, но тяхната цена е между 10 и 20 пъти по-висока от неговата.

4. Можете да ремонтирате мотоциклета си вкъщи, стига да имате минимални познания, тъй като тяхната механика е доста по-проста от тази на автомобилите.

5. Мотоциклетите струват по-малко, като дори колекционерски мотор може да бъде закупен на цената на един обикновен автомобил.

6. Мотоциклетите са по-безопасни, от гледна точка на това, че водачът е съсредоточен изцяло върху карането, което отхвърля възможността да говори по телефон или пък да пуши цигара.

7. Ако решите да повозите гаджето си, когато сте с мотоциклет вие ще сте много по-близо един до друг, като е препоръчително на светофари да натискате спирачката по-рязко.

8. Мотоциклетната езда ви позволява да се насладите на чистия въздух и да почувствате естествения мирис на борова гора, а не на ароматизатора в колата.

9. Карането на мотор развива координацията и баланса, тъй като мотоциклетистите дори и да не искат се научават да балансират при ниска скорост и да усещат изцяло байка, докато повечето водачи на автомобили никога не разбират това чувство.

10. Доказано е, че карането на мотоциклет стимулира мозъка и вие мислите по-трезво не само докато сте върху байка, но и в ежедневието си.

 

 

/ДК/

 

Станете почитател на Класа