Иво Инджев: През последните 10 години българските медии загубиха своята достоверност

София /КРОСС/ През последните десет години българските медии загубиха не просто острота, а своята достоверност пред читатели, зрители и слушатели. Всички наблюдатели на медийното пространство са единодушни, че свободата на словото в България се намира в окаяно състояние и регрес. В книгата ми "Президент на РъБъ" има много неща, които са публично известни, но много малко коментирани, или пък проявили се в публичното пространство като проблясък, който твърде малко е направил впечатление. Това заяви Иво Инджев - журналист и автор на книгата "Президент на РъБъ", в предаването "Неделя 150" на БНР. "Разбира се, тя е пристрастна, в смисъл, че публицистиката е дело на човек с позиция. Всеки желаещ може да изрази и обратната гледна точка", допълни журналистът.
Инджев заяви още: "Аз знам много повече от това, което съм написал, но съм се постарал да застана зад всичко, което съм написал. Съобщил съм само нещата, за които съм сигурен".
На въпрос дали има политическо бъдеще президента Първанов, Иво Инджев отговори: "Зависи от това, доколко ще се даде гласност на истината за него. Хората трябва да могат да направят информиран избор. Мисля, че много от хората, които са гласували за него, ако прочетат тази книга, ще се замислят за много неща".


/ДК/


 

Станете почитател на Класа