Нова мода - затварят канабис в буркани

Кюстендил /КРОСС/ Наркотични вещества, оръжие, боеприпаси и взривни вещества иззеха вчера служители на РУМВР - Кюстендил при проведена операция, съобщиха от МВР.


Нарезна карабина с оптичен мерник, гладкоцевна пушка, 12 ловни патрона и 1 боен са открити в имот в с.Раненци, обитаван от 44-годишния В.С. По време на провежданите процесуално следствени действия е открито и пликче със суха листна маса, реагирало на канабис. Незаконно притежаваните предмети са открити в къща и стопанска постройка в имота.
От друг имот в с.Раненци, ползван от 26-годишния С.Н., са иззети 109 буркана с различни размери, натъпкани със суха зелена листна маса, 3 трилитрови буркани и найлонови пликове с изсушени листа, електронна везна, хартии за свиване на цигари и заготовки с филтър, 4 пресовки с тегло по 400 г взривно вещество. В имота са открити множество стебла, почистени от листната маса. Общото тегло на сухата листна маса е 50 кг., реагирала на канабис при направения полеви наркотест. Със съдействието на столични полицаи е извършено претърсване в дома на С.Н. в София, където също са открити саксии с канабис, "консерви" и пликове със суха листна маса, сакове със сушени листа - при направения полеви наркотест са реагирали на канабис.
Операцията е проведена след период на наблюдение от кюстендилските служители, които имали данни, че в Раненци е организирана дейност за отглеждане, производство и разпространение на канабис.
44-годишният В.С. от с. Гърляно е задържан за 24 ч в полицейския арест, а 26-годишният С.Н. се издирва. Работата по случая продължава, уведомена е прокуратурата. Образувани са досъдебни производства.

/СС/

Станете почитател на Класа