Разбиха наркогрупа в Стара Загора

София /КРОСС/ В Стара Загора са задържани участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, съобщиха от МВР. Членовете й са свързани с  неутрализираната в началото на юли м.г. организирана престъпна група, ръководена от 39-годишния И.П.

При акция на криминалисти от РУ “Полиция" – Раднево, Стара Загора и ОДМВР – Стара Загора са установени и задържани участници в организирана престъпна група, разпространявала наркотични вещества на територията на Раднево и в областния град.
Специализираната полицейска операция е планирана и проведена на вчера, след продължило няколко месеца разследване на престъпната дейност на групата.

Около 16 часа, на ул. “Св. Княз Борис І" в Стара Загора са задържани Ф.Д. (18г.) от Раднево и Д. И. (24г.) от Стара Загора. От 18-годишния Ф.Д. е иззет пакет с около 300 грама метамфетамин, купен същия ден в София. При последвалото претърсване в дома на старозагореца са намерени и иззети 5 грама  амфетамин,  50 грама марихуана, електронна везна и саморъчно свита цигара. Малко по-късно, при прибиране от София, на автомагистрала “Тракия" е задържан и третият участник в групата - М. А. (23г.) от Раднево.
Тримата ще останат в ареста 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по документиране на престъпната им дейност  продължава.

Припомняме, че на 1 юли 2009 г. старозагорските антимафиоти задържаха И. П. (38г.), от с. Даскал Атанасово – организатор на престъпната структура, доставяла наркотици “на едро" на територията на три области – Старозагорска, Хасковска и Сливенска области. В жилищни сгради, помещения и МПС, ползвани от лицата бяха иззети: 2,5 кг амфетамини, опаковани в пет пакета, увити в скоч; 7 грама суха маса марихуана; 30 амфетамини на бучки, две електронни везни и боеприпаси – общо 170 патрона за автомат “Калашников" и пистолет “Макаров". При акцията бяха задържани и останалите членове на групата -  И.С. (21г.), Н.И. (33г.), А.М. (27)г., и Т.И. (23г.) – и четиримата от Раднево. Към момента всички са осъдени,  И.П. и И.С. изтърпяват наказания лишаване от свобода.

Станете почитател на Класа