Каква ще бъде сватбата на принц Уйлям и Кейт?

Лондон, Великобритания /КРОСС/  През юни британският принц Уйлям ще направи предложение на любимата си Кейт Мидлтън, след което светът ще замре в очакване на кралската сватба, пише днес американския таблоид Star.
Според оценки на запознати, церемонията ще бъде наблюдавана от три милиарда човека. И аудиторията няма да бъде разочарована от церемонията. Според предварителни оценки, стойността на бракосъчетанието ще струва 40 млн. долара. Разходите ще бъдат поделени между кралското семейство и държавата, допълва изданието.
Очаква се на сватбата на 27- годишния принц, когото наричат бъдещ крал да присъстват най- малко 2 500 официални лица и знаменитости от всички краища на страната. Събитието ще почетат крале и кралици- на Швеция, Испания, Норвегия, Холандия, Дания и Йордания. Сред гостите ще бъде и първата дама на САЩ Мишел Обама, очаква се сър Елтън Джонс, Фил Колинз, Пол Макартни и други световни величия.

Основен елемент на сватбата е булчинската рокля. Бъдещата съпруга на принц Уйлям вече е успяла да премери рокля на Колет Динигън, но както коментира таблоидът, скромната бяла рокля няма да се използва. Според прогнозите, тоалетът, изработен от редки скъпи платове и украсен с перли и скъпоценни камъни ще струва не по- малко от 200 хиляди долара. 18- каратов сапфирен пръстен, на стойност 1 млн. долара ще подари принца на своята избраница. Букетът трябва да съответства на роклята, коментира Star. "Знаменитият лондонски цветар Роб ван Хелден ще направи всичко, букетът да бъде поредното чудо на сватбата". Кралица Елизабет Втора ще обяви деня на сватбата за национален празник, за да могат всички желаещи да видят церемонията, която по- скоро ще прилича на театрално представление, коментира изданието. Докато гостите чакат, Кейт ще премине в прозрачна стъклена карета, теглена от четири коня по улиците на града, към олтара, както повелява традицията, ще я доведе баща й,  а свидетели ще бъдат по-малкия брат на принца - Хари и по-малката сестра на булката Кейт Пипа.
Като подарък за бъдещия си съпруг Кейт е приготвила и "кралски подарък" - тя смята да закупи за 40 хиляди долара пони, обучено за игра на поло. След пищната сватба, съпрузите ще се скрият от околния свят на остров Некер, който е тропическа идилия от архипелага на Виржинските острови.Той се наема за 51 хиляди долара на ден.

/ВН/

Станете почитател на Класа