Още един кораб с хуманитарна помощ пленен от Израел?

Тел Авив, Израел /КРОСС/  Израелските военноморски сили са заловили още един кораб с хуманитарна помощ - "Рейчъл Кори", който е пътувал към Ивицата Газа, съобщава Ройтерс, като се позовава на информация от правозащитници.
Същевременно израелските военни не потвърждават тази информация.
На сайта на организаторите на плаването също се казва, че "Рейчъл Кори" е преследван от два израелски военни кораба, но все още израелски военни не са се качили на борда на хуманитарния кораб. Информацията е била получена по телефона от един пътник, като кратко съобщение.
Представителят на Движението за освобождение на Газа Мери Томпсън е съобщила на Би Би Си, че израелските кораби следват "Рейчъл Кори", но не правят опити да се приближат.

По-рано бе съобщено, че на борда пътуват 20 човека, които съпровождат хуманитарна помощ, включваща цимент и строителни материали, които Израел е забранил за доставяне.

Корабът "Рейчъл Кори" е наречен на името на американската пропалестинска активистка, която през 2003 година бе смачкана от израелски военен булдозер.
Стана ясно, че той е изостанал от "Флотилията на свободата" - керван от шест кораба, който през нощта в понеделник, за което Информационна агенция КРОСС съобщи, бе пленен от израелски военни. По време на операцията загинаха девет човека, десетки бяха ранени, а стотици останаха зад решетките.

Станете почитател на Класа