Бакалавър фармацевтите се събират на семинар във Велико Търново

ьВелико Търново /КРОСС/  Узаконяването на статута на бакалавър фармацевтите и проблемите, свързани с обучението в това направление ще бъдат темите на семинар, който Националното сдружение на бакалавър фармацевтите ще проведат днес и утре във Велико Търново.
Нерешените проблеми създават трудности на 7-те хиляди души, упражняващи тази професия у нас обясни пред БНР Лиляна Петрова, изп. секретар на сдружението:
"Работните места се заемат от неспециалисти, от хора, които нямат фармацевтично образование. А противоречия в закона за лекарствените средства и наредбите към него също ни поставят в абсолютни противоречия. Регламентират самостоятелната ни работа в малки населени места и дрогерии, но в същото време нямаме самостоятелна работа в аптеки. Още по-големия апсурд е, че лекарства на режим на отпускане през лекарско предписание самостоятелно и без всякакъв контрол на фармацевт могат да се отпускат в дрогерии от всички медицински специалисти, които завършват колежи. Не сме съгласни и няма да се примирим с това да се конкурираме с хора, които нямат нашето образование".

/ВС/

Станете почитател на Класа