Младежите от БЧК ще премерят сили на национално състезание

София /КРОСС/ В Националния учебно-логистичен център на БЧК в с. Лозен ще се проведе Петото национално състезание на Младежки аварийни екипи от БЧК под мотото "Светът е наш. Ти си на ход".

В надпреварата тази година ще вземат участие 12 отбора от страната заедно с представителния отбор за европейското състезание по първа помощ "FACE 2010". Чрез специални ситуативни задания ще бъде оценена подготовката им по първа долекарска помощ, първа психологическа помощ, спасителни действия при промишлени аварии и природни бедствия, техники за транспорт на пострадалите, грижи за нуждаещите се в полеви условия, комуникационни средства. Ще бъдат проверени и знанията на участниците за историята, принципите и структурата на Международното червенокръстко движение и Българския Червен кръст. Главен съдия на състезанието е д-р Тенчо Тенев - главен санитарен инспектор на Р България.
Повече информация за създаването и историята на младежките аварийни екипи бихте могли да получите от организаторите - Български младежки Червен кръст по време на състезанието.

/ВС/

Станете почитател на Класа