Времето днес ще бъде облачно и дъждовно

София /КРОСС/  През съботния ден над страната ще преобладава облачно време. На много места ще превалява дъжд, придружен от гръмотевици. По-значителни ще бъдат валежите в Южна България и особено в Рило-Родопската област, а най-слаби - в североизточните райони, където преди обяд ще има и временни разкъсвания на облачността. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 22° и 27°, в София около 21°.

Над планините времето ще бъде облачно. Върховете ще са в мъгла. На много места ще паднат валежи, придружени от гръмотевици. Условия за значителни количества има в Рило-Родопската област. Ще духа предимно умерен вятър от източната четвърт. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 8°.

Над Черноморието облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали дъжд, главно по южното крайбрежие в следобедните часове, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, който привечер ще се усили. Максимални температури на въздуха 23°-24°. Температурата на морската вода е от 17° по северното до 22° по южното ни крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Станете почитател на Класа