Томислав Дончев: Имаме 7 пъти по-висок темп на договаряне по европейските фондове

София /КРОСС/  За последните месеци има 7 пъти по-висок темп на договаряне по европейските фондове. Това каза в предаването "Панорама" на БНТ министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев. Проблемът е цялостното ни ниво на администрацията - 44 -те подписа е опит да се избяга от отговорност и да не е ясно кои точно е поел отговорност, коментира министър Дончев.
Министърът обясни, че до мента относително малък е броят на проекти със съфинансиране по-голям брой са проектите с авансово плащане. "Ние сме склонни на съфинансиране. Когато някой трябва да съфинансира, много внимателно определя стойността на обекта", обясни Томислав Дончев.
"Правомощията ми са достатъчни, имам необходимия инструментариум, първите резултати вече се усещат", коментира министърът по еврофондовете. Ако сега плащанията са 4%, до края на годината поемам ангажимент да бъдат двуцифрено число, каза Дончев.
"Огромната част от договорените средства и ¾ от разплатените са се случили последните 8 месеца", каза в заключение Томислав Дончев.

/РА/

Станете почитател на Класа