Кметът на район "Илинден": Искаме да научим младите хора да ни търсят

София /КРОСС/ Адаптиране на младите хора към пазара на труда, как се пише мотивационно писмо и СV, как можем да стартираме собствен бизнес. Това са част от амбициозните задачи, които си поставя Младежкия информационно-консултантски център в район "Илинден" на столицата, който беше открит днес, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
"Нашата целева група са предимно младите хора в района, но ще търсим и хора в риск, хора в неравностойно положение, хора със специфични потребности", посочи Николай Ценков от сдружение "Европейска перспектива".

"Искаме да научим младите хора да ни търсят не само, когато имат крайна нужда, но и когато се чувстват притеснени и изолирани от обществото", обясни за Информационна агенция КРОСС кметът на район "Илинден" Миглена Веселинова.
Тя признава, че центърът е и гордост и необходимост за района.

За тази година от 24 общини в столицата, това е единственият одобрен проект защото неговото разкриване е обосновано и наложително с оглед спецификата на живеещите в района немалки социални групи от роми, безработни и младежи в риск, обясни предимствата на проекта Боби Борисов, представил на бизнеса в ГЕРБ. По думите му проектът е получил одобрение за финансиране защото е в   партньорство между община, неправителствена организация и бизнес. Борисов допълни, че проектът е отворен за допълнително финансиране както и за сътрудничество и че вече има предложения от народни представители за безплатни лекции по актуални социални проблеми.

Станете почитател на Класа