Борисов отрече чужди разузнавания да му диктуват как да управлява

София /КРОСС/ Политическото бъдеще на президента Георги Първанов е много ясно, за да го оценявам или да му давам напътствия. Какво съм обсъждал в чужди служби никога не го споделям, така премиерът Бойко Борисов отговори на въпроса дали при посещението на директора на ЦРУ у нас миналата седмица е бил обсъждан евентуален политически проект на президента Георги Първанов, предаде БНР.

Бойко Борисов: "Опитвам се да не го споделям с никой. Веднъж и втори път неговото политическо бъдеще е много ясно да го оценявам или да му давам напътствия. Всеки човек има право да си говори каквото иска.

Ето как премиерът отговори на въпрос на бившият министър на вътрешните работи Румен Петков дали Борисов е човекът на ЦРУ в България.

Бойко Борисов: "Разбирам колко им е криво. Само искам да му напомня когато той стана министър един от първите ни разговори беше как да се организира, да си използвам всичките си контакти да отиде до САЩ. Това, че завиждат, че имаме тези контакти, тази подкрепа не само от тази централа, просто имам тези възможности, защото съм си го извоювал. Колко дори премиери на България са искали срещи с директорите на служби в САЩ, просто са били отклонявани. Това, че са казали, че съм лидерът, аз мисля, че това е безспорно. Трябва да ви кажа, че тези централи си имат огромни агентурни апарати навсякъде, но за съжаление, както навремето не ме взеха в ДС, не ме харесаха, не знам защо, сега няма такава практика да се вербуват президенти или премиери. Ние сме евроатлантически ориентирана страна. С руските, и американските и европейските служби работим на най-добро ниво.

/КП/

Станете почитател на Класа