София е домакин на Световното първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки- София 2010

София /КРОСС/ От 11 до 20 юни, София ще бъде домакин на Световното първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки. То ще се проведе в зала "Универсиада". Състезатели от 72 държави ще се състезават за световните титли в категориите.

Специално за събитието в България ще гостува Президентът на Международната федерация по вдигане на тежести г-н Тамаш Аян, Изпълнителния съвет на IWF и президента на Европейската федерация по вдигане на тежести г-н Антонио Урсо.

На 13 юни ще се проведе Конгреса на международната федерация, а състезанията ще започнат на 14 юни. В официалната церемония по откриването на първенството ще вземе участие танцовата формация на Нешка Робева, а спортистите ще поздрави кмета на София Г-жа Йорданка Фандъкова.

Световното първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки ще се състои, въпреки неподписаното споразумение с Министерството на младежта и спорта за финансова подкрепа на събитието. Българската федерация по вдигане на тежести ще финансира събитието само със свои средства и с подкрепата на спонсори.

 

 

/ВН/

Станете почитател на Класа