Българин в Курск уби баба си

Курск, Русия /КРОСС/ Курският районен съд е осъдил 31- годишният жител на България Степан К. на осем години лишаване от свобода заради причинени тежки наранявания на своята баба, от които тя е починала. По време на слушанията Степан е вината си, като е заявил, че е нямал намерение да се кара с баба си, а нараняванията е обяснил с това, че жената често е падала, защото е виждала лошо.
Степан е роден в Курск, но скоро, заедно с родителите си заминава за България. Там той живее до 2008 година с жена си и децата си. Преди две години неговата баба го помолила да се завърне в Курск, тъй като искала да му направи подарък- да му дари къщата. Когато всички документи били оформени, внукът продал къщата, на баба му останала да живее в нея. Скоро съседите започнали да виждат жената цялата в синини, тя често ги молила за заем. След като внимателно си поприказвали с нея, тя признала, че внукът й я малтретира.
През ноември миналата година жената е била закарана в болница в безсъзнание с тежка черепно- мозъчна травма. Идвайки в съзнание, тя признала, че това е дело на внука й. След няколко дена състоянието й се е влошило и тя починала.

/ВН/

Станете почитател на Класа