В Пловдив стартира реконструкцията на "Зоокът - Пловдив"

Пловдив /КРОСС/ Община Пловдив стартира проект "Реконструкция и модернизация на Зоокът- Пловдив". Целта е до края на календарната 2010 година всички строителни дейности да приключат и обновеният Зоокът да отвори врати за пловдивчани.

Проектът е одобрен от РЕСУТ на Община Пловдив, с протокол от 22.01.2009 г., издадено е вече и разрешението за строеж. По него се предвижда изграждането на павилион за маймуни, павилион за мечки, павилион за чакали и лисици и павилион за птици. В момента има изградена нова клетка за приматите, отговаряща на изискванията на Наредба № 6, включително с изградено подово отопление. Изграждането на клетка за двете кафяви мечки е на етап грубо строителство.

До дни ще стартира открит конкурс за възлагане на малка обществена поръчка за избор на изпълнител за довършване на обект "Реконструкция и модернизация на Зоокът - Пловдив - павилиони за птици и павилион за лисици и чакали". Модернизацията е необходима поради наложените изисквания от МОСВ. Предвижда се освен изграждането на нови павилиони за птици и павилиони за лисици и чакали и благоустрояване на прилежащата територия.

Станете почитател на Класа