Обединение на Maconomy и Deltek

София /КРОСС/ Лидерът на американския пазар в областта на ERP системите за проектно-ориентирани организации - Deltek обяви намерението си да придобие Maconomy. Офертата е приета от борда на директорите и мениджмънт екипа на Maconomy, като основната причина за това е поетият от Deltek ангажимент за инвестиции в Maconomy като продукт. Обединението на двете софтуерни компании - Deltek и Maconomy е перфектната комбинация, тъй като събира двата утвърдени лидера на пазара за ERP решения за управление на проектно-ориентирани компании в САЩ и Европа. Deltek и Maconomy споделят сходна визия и цели, като се фокусират в предоставянето на ERP решения от висок клас за компании от сферата на услугите. "Въодушевени сме от възможността Deltek да използва познанието на Maconomy за най-добрите практики в индустрията и в бъдеще ще инвестираме в развитието както на продуктите на Deltek, така и в Maconomy" - заявява Кевин Паркър, президент и CEO на Deltek.

Водещата позиция на Maconomy в Европа допълва силата на Deltek на американския пазар. Свързването на Maconomy с Deltek ще създаде глобален лидер в областта на ERP системите за проектната индустрия и ще доведе до географска експанзия на решенията на двете компании. Обединените компании ще успеят да покрият всички значими сегменти от сферата на услугите. Deltek е утвърден пазарен лидер за вертикални софтуерни решения за компании за архитектура и дизайн, инженерни фирми и други проектно-ориентирани организации. Maconomy, от своя страна, разполага с многобройни клиенти сред рекламните агенции, PR агенции, счетоводни къщи, консултантски фирми, които допълват портфолиото на предлаганите от Deltek решения.

Мaconomy е световен лидер в областта на ERP решенията за организации от сфeрата на услугите. Напълно интегрираното рeшение на Мaconomy включва модули за управление на финанси, управление на проекти, отчитане на отработеното време, планиране на ресурсите, CRM, HR и BI.  Maconomy поддържа над 600 клиенти в повече от 50 страни по цял свят. Deltek е водещ доставчик на ERP решения предназначени специално за проектно-ориентирани организации. Повече от 12 000 клиента по цял свят разчитат на Deltek да измерва техните бизнес резултати, да оптимизира и подобрява дейността им.
/РА/

Станете почитател на Класа