Британската преса днес

Лондон, Великобритания /КРОСС/ Daily Telegraph посвещава редакционната си статия на масовото убийство в графство Камбрия. Според изданието, пред лицето на подобно безумие, обществото се чувства безсилно. Печалната истина е, че никакви закони не могат да спрат безумците. Може би проблема е в това, че каквито и закони да се приемат, в края на краищата проблемът не е в оръжието, а в това, кой го притежава.

Financial Times пише, че сегашната политика на Турция може да доведе до изменение на баланса на силите в Близкия Изток. В резултат на последния инцидент край бреговете на Израел, когато Анкара оказа помощ на флотилията, насочила се към Ивицата Газа, а сега гръмогласно иска Израел да бъде наказан, популярността на Турция в арабския свят много се повиши.

Financial Times съобщава, че компанията "Бритиш петролиум" е започната процедура по банкрутиране на оператора и собственика на лиценза на Ковиткинското находище "РУСИА Петролеум". ТНК-ВР е съобщила, че иска тази компания да й изплати по- рано дадените заеми и не вижда никакви други начини да си върне 600 млн.,инвестирани в това находище.

Daily Telegraph
съобщава, че във Франция е започнала сериозна борба за запазването на традиционните тапи на винените бутилки. Проблемът е в това, че на пазара все по- голяма популярност имат пластмасовите и алуминиевите тапи, което, според производителите, влошава вкуса на виното.

/ВН/

Станете почитател на Класа