Газоразпределителната мрежа в Банско и Разлог е в пълна изправност

София /КРОСС/ Мрежата на "Овергаз Запад" АД в Банско и Разлог е безопасна и в пълна изправност - това установи проверка на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране, която се проведе в края на май 2010 година. Длъжностните лица инспектираха документацията на компанията, изпълнението на бизнес плана й, поетите ангажименти по издадените лицензии, както и близо 26-километровото газоразпределително трасе на територията на двата града.

Дружеството покрива изискванията по всички 11 аспекта, контролирани от Държавния регулатор - от правилната администрация и безопасността на труда до поддръжката на книгата за жалби и изготвянето на планове за защита при бедствия, пожари и аварийни ситуации в общините.

Според експертите на регулатора състоянието на мрежата и съоръженията, които дават възможност на 1190 домакинства и 100 стопански обекта да се възползват от предимствата на синьото гориво, е много добро. Изпълнени са всички изисквания в съответствие с Наредбата за устройство и безопасна експлоатация на преносните и разпределителни газопроводи, на съоръженията, инсталациите и уредите за природен газ.

/СС/

Станете почитател на Класа