Борисов: Това е поредното внушение на Първанов срещу правителството

Като част от амбициите за сваляне на правителството определи днешните думи на президента премиерът Бойко Борисов по БНТ.
Георги Първанов каза днес: "Не може да не ви прави впечатление, че покрай онези необходими действия на полицията, които трябва да респектират престъпността, успоредно с това сме свидетели на доста радикални действия, които прехвърлят границата и които са част точно от този стремеж да се внуши, да се създаде страх в обществото”. Президентът беше категоричен, че темата е много сериозна и ще направи коментар по нея в близките седмици или месеци.
Борисов коментира, че оценката за борбата с престъпността, която смята за важна, е тази на шефа на ЦРУ. Преди два дни Леон Панета заяви в София, че дава висока оценка за българските служби и за провежданите в последните месеци полицейски операции. "Мен ме интересува какво казват сериозните хора в света", каза Борисов. Той отказа да влезе в задочна дискусия с президента Първанов с мотива, че един държавен глава не може да говори по този начин. "Няма да го коментирам. Откакто неговите амбиции да свали правителството и да се върне на бял кон в БСП заедно с ДПС станаха ясни за мене. Сами виждате, че това изказване няма грам истина, факт или нещо, което човек да стъпи, за да го коментира. Това е поредното му внушение срещу правителството.", заяви Борисов. /БГНЕС

Станете почитател на Класа