Съдът отложи делото за “Топлофикация"

Съдът отложи делото за “Топлофикация“- София за 1 юли. До тогава трябва да бъде готова съдебно медицинската експертиза, която да установи здравословното състояние на майката на Валентин Димитров- Цецка Димитрова, предаде репортер на БГНЕС.
На предишното заседание на делото тя не се яви, тъй като стана ясно че е приета по спешност в кардиология и не може да присъства в залата. Въпреки че днес Цецка Димитрова беше на заседанието, адвокатите поискаха отлагане на делото, заради здравословното и състояние.
БГНЕС припомня, че през октомври 2006 година 3,7 милиона лева общо са преброени в различни видове валута по сметките на бившия директор на "Топлофикация - София" Валентин Димитров, майка му Цеца Димитрова и Гроздан Добрев, съобщиха тогава от Върховната касационна прокуратура. По същото време от Софийска градска прокуратура, упражняващи ръководство и надзора върху разследването на следствено дело № 245 по описа на Национална следствена служба, информираха, че е приключил огледът и преброяването на иззетите като веществени доказателства пари, предмет на разследваното престъпление. Следственото дело срещу Валентин Димитров, Цеца Димитрова и Гроздан Добрев е за пране на пари, срещу Валентин Димитров обвиненията са и за престъпление против данъчната система. През месец април 2006 година директорът на "Топлофикация - София" Валентин Димитров беше свален от поста заради разкрити финансови злоупотреби в "Топлофикация" по времето, когато той е бил директор на дружеството. В кабинета на Димитров в "Топлофикация София" се оказа, че има перлена вана, за сметка на дружеството са били закупени джет и джакузи. В началото на юли той беше задържан и му бяха повдигнати обвинения по членове 253 и 257 от Наказателния кодекс за укриване на данъци и пране на пари. Първоначално беше установено, че Валентин Димитров е превел 1 640 000 евро в австрийска банка. Солидни суми бяха открити и в банкови сметки на майка му Цеца Димитрова, както и в сейфове. Финансовите операции са извършени в периода 1999 - 2006 година.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа