Минисветовно първенство по футбол за ученици – 2010 се открива в "Спортна София

Минисветовно първенство по футбол - 2010 за ученици 5-ти – 6-ти клас ще се проведе от 27 до 30 май в комплекс "Спортна София" в Борисовата градина.
Откриването ще бъде утре, 27 май, в 16:00 часа. Официални гости ще бъдат министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, заместникът му Иван Ценов, Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, посланикът на ЮАР в България Н.Пр. Шийла Камерър, посланици на страните – участнички и представители на официалните спонсори.
Шампионатът е част от Националната кампания "Аз обичам спорта" на МФВС и БСТ. В него ще участват 32 отбора, сформирани от 24-те столични училища – районни първенци от Ученическите игри през 2009 г. в тази възрастова група, и 8 отбора от домовете за деца, лишени от родителска грижа в Софийска област. Всеки отбор ще представлява съответна държава - участничка в предстоящото Световно първенство по футбол в Южна Африка. Минисветовното първенство по футбол се организира под егидата на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова по инициатива на посолството на Южна Африка в България и Министерството на физическото възпитание и спорта. Съорганизатори и партньори са посолствата на страните – участнички Холандия, Германия, Австралия, Алжир и др., Министерството на образованието, младежта и науката, Българският спортен тотализатор, Българският футболен съюз, Българската национална телевизия, Българската спортна федерация за деца, лишени от родителска грижа, Макдоналдс, Кока-Кола, Жилет, Кавен Орбико, Адидас, минерална вода "Еве". HYUNDAI е партньор на Световното първенство по футбол в ЮАР. По този повод корейската автомобилна компания ще даде награди на журналистите, отразили най-добре откриващото се утре в столицата Минисветовно първенство по футбол за ученици – 2010. /БГНЕС

Станете почитател на Класа