Пуснаха Борислав Гуцанов под "домашен арест"

Състав на Варненския апелативен съд промени мярката за неотклонение на бившия председател на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.
Адвокатите му вече оформят документите за освобождаването му от ареста и преместването му за лечение в домашни условия. Очаква се Гуцанов да се прибере при семейството си в ранния следобед. Според съдебния състав вече е отпаднала вероятността Гуцанов да се укрие или да извърши друго деяние, а също беше взето под внимание влошеното му здравословно състояние.
Пред съда днес бившият председател на Общинския съвет отново заяви, че при две от сделките той изобщо не е участвал, всичко е направено за доброто на варненци и тези автобуси и в момента се возят хората в града. След приключване на съдебното заседание Гуцанов отказа да разговаря с медиите. Съпругата му също не пожела да направи коментар, но заяви за БГНЕС, че е много радостна от решението на съда. След днешното решение на съда в следствения арест остава единствено бизнесменът Даниел Славов – Дънката. Очаква се той също да бъде пуснат от там, но за целта е нужно защитниците му да представят решение на Върховния административен съд, с което Славов е оневинен по досъдебното производство, водено срещу него за източване на ДДС в големи размери от 2008 година. Под домашен арест, освен Гуцанов, са и прокуристът на "Градски транспорт" ЕАД във Варна Пенчо Пенчев, както и главната счетоводителка на дружеството Йоанна Иванова. Все още се издирва холандският бизнесмен Адрианус Дингян, който е съпричестен към делото и е бизнеспартньор на Славов.
БГНЕС припомня, че Борислав Гуцанов, заедно с бизнесмена Даниел Славов, прокуристът на "Градски транспорт" Пенчо Пенчев и главният счетоводител на общинската фирма Йоана Кръстева бяха арестувани на 31 март при операция "Медузи". В началото на април последните двама бяха пуснати под "домашен арест". По случая се издирва и пети човек – холандецът Андрианус Дингян. Те бяха обвинени за участие в три неизгодни за общината сделки за закупуване на автобуси за градския транспорт.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа