Зъбите ще изчезнат

Ако си мислите, че предците на съвременния човек са били грозни, то бъдещето съвсем не крие по-красиви перспективи. Според френски учени, мутациите, които ще споходят хомо сапиенс са направо стресиращи.
Прогнозите сочат, че хората ще са по-глухи, по-плешиви и по-мургави, носовете, очите и зъбите ще се смалят, а кожата ще потъмнее.
Едни от първите прояви на еволюцията ще е резултат от високата раждаемост при азиатци и африканци и демографският срив при европеидната раса - човекът ще стане с по-тъмна кожа и с дръпнати очи, пише "Московская правда".
Тъй като той отдавна вече не ловува, за да се прехранва (изключваме спорта), не му се налага да се ослушва в гората. Така сетивата закърняват, а с това и формата им.
Освен това учените са установили, че 72% от гените за обонянието вече са мутирали. С времето носът ще е миниатюрен израстък на лицето.
Зъбите също ще се смалят и дори ще изчезнат, защото мощните челюсти отдавна не са нужни в епохата на консервантите и захарта. Това обаче далеч не значи, че и устата ще стане по-малка, макар на това да се надяват повечето съвременни задомени хомо сапиенс, напротив, тя ще стане жабешка.
Антропологичният футуристичен сценарий вещае намаляване на мускулната маса и косата, но нарастване на леворъките хора, пише "Московская правда".
Според учени от университета в Лос Анжелис пък заради вредните вещества в атмосферата очите ни ще стават все по-малки, с втори клепачи. Белите дробове и гърдите ще се увеличат, а кожата ще е груба, за да пази от изгаряния.
Шумовото замърсяване на средата ще доведе до образуване на гънки на ушите, подобни на кучешките (които да се вдигат и спускат).
Отново според тях човешката глава ще се уголеми, а телепатията ще стане всекидневие. Езикът изобщо няма да има речеви функции.
Човекът на бъдещето ще е с рахитични ръце без два ненужни пръста, но за сметка на това краката ще започват от гърдите.
Разбира се, това са само прогнози...

Източник: www.prodental.bg

Станете почитател на Класа