Антон Кутев: Премиерът не обича да има по-велики от него

"Не може да се направи добра кампания за година и половина. Много неща се променят – вдигат се и падат рейтинги, а и моето впечатление е, че премиерът не обича да има по-велики от него и не виждам как година и половина ще убеждава обществото, че Цветан Цветанов е по-достоен за президент."
Това каза Антон Кутев, депутат от ПГ на Коалиция за България по БНТ в коментар на думите на премиера Борисов, че вицепремиер ще бъде кандидат за президент. Според него кандидатът за президентския пост на червените ще стане ясен след Нова година. Оставката на правителството не го иска БСП, а хората, сподели той, имайки предвид протеста на левите на 1 май, където протестираха повече от 6 хиляди. Кутев смята, че хората са склонни на протест и са омерзени от това, което се случва в страната. Запитан за какво обществото иска вот на недоверие, Кутев бе категоричен, че едното от недоволството на хората категорично е икономическата криза и липсата на икономическа политика. За 8 месеца от една перфектна финансова държава успяха да доведат държавата към сериозни финансови последствия и България върви дори към МВФ, отбеляза още Кутев. Той изрази мнение, че мерките, които се вземат през последните 8 месеца са абсолютно противоположни на тези, които трябват да се правят. Най-грешните действия на правителството според него са балансираните бюджети. Има достатъчно причини за нелепата политика, защото правителството не се грижи за фирмите, уточни Кутев.
Докато Бойко Борисов и Симеон Дянков са на власт, никак не е трудно да се намери пресечна точка. "Единственото положително, което виждам в това правителство, е опитът да се постави ред, но показните полицейски акции в никакъв случай не са антикризисна мярка", добави червеният депутат. Според него това не е реална борба с престъпността, а една показност, добави в заключение депутатът.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа