СГС заседава по делото “Маргините”

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Красимир и Николай Маринови – Братята Маргини.
Освен Красимир и Николай Маринови подсъдими по делото са още Иво Карагеоргиев, Бисер Илиев, Стефан Рангелов и Веселин Тошев. Всички те са обвинени в опити за покушения. Съдът ще отправи официално запитване дали има данни за Николай Маринов, който е в неизвестност от януари тази година и делото се гледа задочно срещу него. Освен това ще пита и СДВР дали има информация за свидетел с името Иван Иванов, който за пореден път, на последното заседание на 15 април, не се яви в съдебна зала. Съдия Лада Паунова реши да не се провежда очна ставка между други свидетели, който също не се яви тогава – Иван Петров и Велин Добрев.
БГНЕС припомня, че Красимир Маринов, брат му Николай, Стефан Рангелов, Бисер Илиев, Веселин Тошев и Иво Карагеоргиев са подсъдими за подготовката на покушения срещу о.з. ген. Любен Гоцев, убития Иван Тодоров - Доктора, както и покойния финансист Никола Дамянов. Заради отлагания прокуратурата образува досъдебни производства срещу експерти по делото "Маргини". Проверява се дали са били правилни заключенията им, че Карагеоргиев не може да се явява в съдебната зала. Има становище от други медици, които са на противоположното мнение – че той може да участва. Единственият начин да установим това е чрез експертиза, а за да назначим експертиза, трябва да има досъдебно производство, така че това е единственият ни способ да открием истината, и ще го направим, заяви градският прокурор Николай Кокинов след едно от отлаганията на делото. От февруари месец делото се води задочно срещу Николай Маринов – Малкия Маргин, който е в неизвестност след убийството на Боби Цанков.
Делото срещу братята Маринови се точи от октомври 2005 година, като освен за процесуални нарушения, то бе спирано и с мотив здравословното състояние както на "големия", така и на "малкия" Маргин, а също и за Иво Карагеоргиев. Те са обвинени за организиране на престъпна група за поръчкови убийства, както и за пране на пари. На 9 януари тази година пък Софийски градски съд постанови най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за Красимир Маринов - Големия Маргин във връзка с убийството на Боби Цанков.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа