Михаил Миков: Акциите на МВР ще стигнат до Страсбург

Има съдилища в Страсбург и част от тези акции и операции отново ще стигнат дотам. Това каза заместник-председателят на Коалиция за България Михаил Миков пред PRO.BG.
Проблем е начинът на залавянето им, а не невинността им, смята Миков, който бе министърът на вътрешните работи в кабинета на Сергей Станишев. Според Миков основна антикризисна мярка на правителството е борбата с престъпността, което обаче не храни хората. Бившият вътрешен министър призна, че "някои от акциите" на МВР са успешни, но с шумотевицата около тях се цели да се създаде благоприятна среда за осъдителни присъди. Никой не е против борбата с престъпността, лошото е, че се употребява политически и се раздухва заради влошената социално-икономическа обстановка, коментира той. Нищо не налага специализиран съд, смята Михаил Миков. Такъв се налагал при извънредна ситуация, а в момента нямало такава и целта е кадруване и натиск върху съдебната система. Очертава се формиране на една държава на член Първи на Конституцията, държава на формалната демокрация, коментира Миков. "Очертават се и различни стандарти – виждате какво се случва с бившия здравен министър Божидар Нанев, той си подава оставката и дотам. За сравнение – начинът, по който беше арестуван бившият военен министър Николай Цонев", подчерта Миков.
Заместник-председателят на Коалиция за България определи пакета икономически мерки на правителството като усилия да се увеличи контрабандата. Според него дискусията с ДДС-то тепърва предстои. Въпреки критиките към управлението и предстоящия протест, обаче опозицията няма да иска вот на недоверие. Такъв щял да бъде обмислен когато "хората осъзнаят какво им се случва". Да се освети договора между МВР и фирмата изпълнител на поръчката за документите за самоличност, поиска още Миков.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа