Волен Сидеров: Иска ми се ДАНС да прави по-задълбочен анализ

Иска ми се ДАНС да прави по-задълбочен анализ, да влиза дълбоко в нещата. Трябва да се излезе от практиката за отбиване на номера, каза пред бТВ председателят на парламентарната комисията за контрол на ДАНС и лидер на партия “Атака” Волен Сидеров.
Може би следващата седмица докладът на ДАНС за периода от идването на власт на новото правителство до сега ще бъде готов. За това време би могло да има данни за корупция на управляващите, каза Сидеров. Волен Сидеров коментира, че в предишното ръководство на комисията, може би заради участието и на ДПС в състава й, са подхождали предпазливо по темата “ислямизъм”. Той смята, че по тази тема трябва да се работи много сериозно, защото това е заплаха не само за България, но и за Европа. По думите на Сидеров, през годините на т. нар. преход е имало много силно преплитане между служби, МВР и подземен свят, “те са работили едва ли не заедно”, заяви той. Относно подписката на ВМРО за референдум против влизането на Турция в Европейския съюз Сидеров коментира, че не е запознат с нея, но ще се интересува и ако тя отговаря на интересите на “Атака”, партията ще я подкрепи.
Относно писмото на Алексей Петров и разсекретяването на неговото досие, председателят на Комисията за контрол на ДАНС заяви, че има голяма театралност в цялата история около Петров. Ако Алексей Петров е искал да разкаже нещо, той имаше прекрасна възможност преди да бъде задържан, а и след това, да го направи, каза Сидеров. От килията той има прекрасна трибуна към много медии, добави той. Според Волен Сидеров единствената цел на Алексей Петров е да се покаже като репресиран човек.
Що се отнася до явяването на изборите на ГЕРБ и “Атака” Волен Сидеров заяви, че неговата партия ще работи за самостоятелно явяване на местните избори, като на някои места ще се търси подкрепата и на партньори. “Това не означава сливане, “Атака” ще си участва сама на тези местни избори”, добави той.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа