5 години затвор за убийство на всички животни и постоянен контрол

5 години затвор за убийство на всички животни и постоянен контрол, тъй като само инкриминирането на деянието не е достатъчно. За това настояха Аксиния Боснева от фондация АФА БЪЛГАРИЯ и Явор Гечев от "Четири лапи" по PRO.BG.
Организациите са тези, които работят с Министерския съвет и Министерството на земеделието по законопроекта за инкриминиране на проявената жестокост към животните, който ще бъде внесен в парламента по-късно днес. Все още има текстове, които трябва да бъдат прецизирани като например да се определи понятието „животни” и при кои случаи са „самозащита”.
Вероятно ще има промени, но да се надяваме, че ще са за добро, а предложенията няма да са осакатени, коментира Явор Гечев. Миналата година имаше подобно обсъждане и тогава предложението не беше прието от предишния парламент, припомни той.
До 2 години и до 6000 лева глоба да е наказанието за престъпление срещу животните. Това пък предлага депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев. Според червените трябва да има и специализирана зоополиция.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа